Funghi alla Trapanese
Gevulde champignons
Ingrediënten:
12 portobello’s
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 ansjovisfilets
1 ei
100 gr paneermeel
50 gr parmigiano (geraspt)
1 citroen
gehakte peterselie
2 eetl melk
zout en peper naar smaak
olie
Bereiding:
Verwijder de steeltjes de portobello’s en snijd de steeltjes samen met de knoflook, de sjalotjes en de ansjovis fijn. Verhit in een pan de olie
en voeg dit toe en fruit het voor 2 minuten en laat het afkoelen. Klop het ei los en meng dit samen met de melk, de kaas en 50 gr paneermeel
door de massa en breng het op smaak met het zout en peper.
Vul de portobello’s met het mengsel en bestrooi deze met de paneermeel en wat olie. Bak de portebello’s in 30 minuten gaar in een oven op 180
graden. Besprenkel deze daarna met wat citroensap en de peterselie en serveer.