Kolokythakia Yemista
gevulde zucchini/courgette
Ingrediënten:
10 zucchini/courgette
3 rode uien
3 teentjes knoflook
2 wortelen
1 bosje plette peterselie
1 bosjie munt bladeren
1 bosje dille
1 theel zout
1 theel peper
2 citroenen, sap
200 gr rijst
7 eetl olie
water
Bereiding:
Halveer de courgettes en verwijder de zaadlijsten en hak het fijn. snijd de uien en de knoflook fijn. Rasp de wortelen. Hak de peterselie, de munt en de dille fijn.
Verhit in een pan 2 eet olie en bak de uien, de knoflook en de wortel al roerend zacht. Voeg dan de rijst toe en meng goed en bak op laag vuur totdat het vocht is geabsorbeerd.
Meng het zout, de peper, de peterselie, de munt en de dille erdoor en laat het afkoelen. Vul de courgettes met het mengsel en druk de halven tegen elkaar aan.
Zet de courgettes rechtop in een pan en vul deze halverwege met water. Kook het afgesloten en op laag vuur in 40 minuten gaar. Meng het limoensap er 5 minuten voor het serveren erdoor.