logo

Mousakas me Kolokytha kai Glykopatate
moussaka met pompoen


Ingrediënten:
1400 gr flespompoen
700 gr zoete aardappel
4 rode uien
1 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl boter
50 gr munt
25 gr peterselie
250 ml olijfolie

Ingrediënten bechamel saus:
1000 ml melk
2 eieren
2 eetl bloem
150 gr feta
50 gr kefalotyri, anders pecorino
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel peper
4 eetl ongezouten boter

Bereiding:
Verkruimel de feta en rasp de kefalotyri. Verhit in een pan de boter en bak totdat het vocht is verdampt maar niet bruin wordt. Voeg dan de bloem toe en bak deze al roerend voor 5 minuten. Voeg de melk beetje bij beetje toe en roer totdat de saus indikt. Haal de pan van het vuur en klop de eieren erdoor. Meng dan al kloppend de kazen, de nootmuskaat en de peper erdoor en zet apart.
Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de de pompoen daarna in 6mm dikke plakken. Schil de aardappelen en snijd deze in de lengte in 6mm dikke plakken. Snijd de uien fijn. Hak de munt en de peterselie fijn.
Verhit in een pan de boter samen met 1 eetl olie en bak de uien op laag vuur goudbruin. 
Meng de pompoen met 8 eetl olie en leg deze op een bakplaat. Bak het daarna in de oven op 175gr voor 10 minuten en zet apart.
Vet een ovenschaal in. Leg daarin een laagje aardappel en strooi daarop wat zout en peper en daarna de helft van de munt met wat peterselie en daarover de helft van de uien. Schep daarover 1/3 van de bechamel. Herhaal dit met de pompoen en schep daarover de overige bechamel. Bak het daarna in de oven op 175gr voor 40 minuten totdat het geheel gaar is geworden. Haal de pan uit de oven en laat het 15 minuten rusten en serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 326 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4851377