logo

Papoutsakia
gevulde aubergines


Ingrediënten:
4 aubergines
6 rode uien, klein
5 teentjes knoflook
5 tomaten
75 gr feta
50 gr munte
50 gr peterselie
2 eieren
1/2 theel zout
1/2 theel peper
50 gr kefalotyri of parmesan, geraspt
100 gr graviera kaas, geraspt
8 eetl olijfolie

Bereiding:
Snijd de aubergine doormidden en kerf het vruchtvlees in. Kwast de aubergine in met de olie. Rooster de aubergine daarna in een oven  totdat het vruchtvlees gaaar maar nog stevig is (7 minuten). Laat het afkoelen en lepel het vruchtvlees eruit en hak het daarna grof.
Snijd de uien, de knoflook en de tomaten fijn. Hak de peterselie en de munt fijn. Verkruimel de feta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de uien totdat deze goudbruin worden. Meng dan de knoflook en de tomaten erdoor en bak op middelhoog vuur voor 5 minuten. Laat daarna afkoelen en voeg dan het auberginemengsel toe en meng goed. Meng de kazen goed door elkaar. Meng dan de helft met het auberginemengsel samen met de munt, de peterselie, het zout, de peper en de eieren.
Schep het mengsel in de aubergines en bak in een oven voor 10 minuten op 175gr. Strooi dan de overige kaas erover en bak het nog voor een paar minuten totdat de kaas is gesmolten. Serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 41 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4851414