Caldereta de ternera al comino
Kalfsvlees met komijn
Ingrediënten:
750 gr kalfsvlees
3 teentjes knoflook
1 eetl peterselie
2 eetl olijfolie
2 sjalotjes
1 kleine tomaat
1 rode paprika
125 ml kippenbouillon (zie recept)
1/2 theel komijn
1/2 theel paprikapoeder
zout en peper naar smaak
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de knoflook, de peterselie, de paprika en de sjalotten fijn.Ontvel de tomaat en hak deze fijn. Meng het vlees met het zout en peper, de knoflook en de peterselie en laat dit 1 uur intrekken. Verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de sjalotten, de paprika en de tomaat toe en laat dit 15 minuten sudderen. Dan de bouillon toevoegen het het geheel nog 45 minuten sudderen. Dan de komijn en de paprikapoeder toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is.