Pligouropilafo me Ouzo
bulgur pilaf met ouzo
Ingrediënten:
210 gr bulgur
1 prei
1 venkel
3 teentjes knoflook
150 gr sherry tomaatjes
7 groene olijven
3 eetl ouzo
4 eetl walnoten, gehakt
35 gr peterselie
25 gr dille
1 theel peper
1 citroen, rasp
1/2 theel zout
6 eetl olijfolie
725 ml water
Bereiding:
Meng de bulgur met het water en de helft van het zout en laat dit 2 uur staan totdat het vocht is geabsorbeerd. Laat het daarna uitlekken en zet apart.
Snijd de prei, de venkel, de knoflook, de peterselie, de dille en de olijven fijn. Halveer de tomaten.
Verhit in een pan op middelhoog vuur 2-3 eetl olijven en bak de prei en de venkel totdat deze zacht zijn geworden. Meng dan de knoflook erdoor. Vervolgens op hoog vuur de tomaten toevoegen en bak totdat deze zacht worden. Meng dan de olijven en de ouzo erdoor en bak voor 2 minuten. Meng dan de bulgur, de walnoten, de citroenrasp, de peterselie, de dlle en de peper erdoor. Vervolgens de overige olie erdoor mengen en serveer.