logo

Yemista
gevulde tomaten en paprika


Ingrediënten:
6 vleestomaten
6 groene paprika's
5 uien
3 teentjes knoflook
200 gr rijst (bruin)
100 gr rozijnen
1 theel zout
1 theel peper
7 takjes platte peterselie
9 munt blaadjes
1/2 bosje dille
175 ml water
4 eetl olie

Bereiding:
Snijd de uien en de knoflook fijn. Hak de peterselie, de munt en de dille fijn. Snijd de kapjes van de tomaten en de paprika's. Lepel het vruchtvlees uit de tomaten en wrijf of maal deze fijn.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de uien zacht. Dan de rijst toevoegen en bak deze al roerend voor 4 minuten. Voeg dan de tomatenpulp, de knoflook, de rozijnen en het water toe en meng goed. Dan afgesloten en op laag vuur verder koken totdat het vocht vrijwel is geabsorbeerd. Meng dan het zout, de peper, de peterselie, de dille en de munt erdoor.
Vul de tomaten en de paprika's met het mengsel en leg de kapjes terug en zet de tomaten en paprika's in een ovenschaal. Voeg wat water toe (4-5 eetl) en besprenkel de tomaten en paprika;s met de overige olie.
Bak het verder in 75 minuten gaar in een oven op 175gr.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 45 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4850053