logo

Recente Reacties

Kotopita
kippen pasteitje


Ingrediënten:
400 gr gekookte kip, vernippert
1 prei
225 rode ui
3 teentjes knoflook
70 gr pijnboompitten
100 gr graviera kaas
75 gr feta
75 gr rozijnen
50 gr munt
25 gr peterselie
1 theel kaneel
1/2 theel kruidnagel
1 theel jinten
1/2 theel nootmuskaat
1 theel zout
1 theel peper
225 gr filo deeg
150 ml olijfolie

Bereiding:
Snijd de prei, de uien en de knoflook fijn. Hak de munt en de peterselie fijn. Rasp de kazen.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de prei en de ui goudbruin. Meng dan de knoflook erdoor. Rooster de pijnboompitten droog in een pan. Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar tot een homogene massa.
Leg een vel filo deeg in een ovenschaal en kwast het in met olie en herhaal dit viermaal. Schep dan de vulling erover en verdeel het goed. Vervolgens bedekken met 5 vellen filo deeg. Kwast elk vel in met olie. Kerf daarna het deeg in en besprenkel het met wat water.
Bak het daarna in een oven op 175gr voor 45 minuten totdat het goudbruin is geworden. Serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 73 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4886497