logo

Tomatorizo
tomatenrijst


Ingrediënten:
185 gr risotto rijst
1000 ml groenten bouillon
1 rode ui
3 teentjes knoflook
325 gr tomaten
1 steranijs
100 gr feta
3 takjes oregano, gehakt
1 citroen, rasp
1/2 theel zout
1/2 theel peper
6 eetl ouzo
2 eetl boter
2 eetl olijfolie

Bereiding:
Snijd de ui, de knoflook en de oregano fijn. Hak de tomaten fijn. Verkruimel de feta. Verhit in een pan de bouillon en breng het zachtjes aan de kook.
Verhit in een pan 1 eetl boter met de olijfolie en voeg de ui toe en bak deze zacht. Dan de knoflook toevoegen en meng goed. Vervolgens de rijst toevoegen en meng goed. Voeg dan 1/4 van de bouillon toe en kook het al roerend totdat het vocht is geabsorbeerd. Dan de ouzo toevoegen en kook het totdat deze is geabsorbeerd.
Dan de tomaten en de steranijs toevoegen en kook het al roerend totdat het mengsel is ingedikt. Dan telkens de bouillon toevoegen en kook de rijst al dente. Meng dan de feta erdoor en kook het geheel totdat de feta gesmolten is. Meng dan de oregano, de citroenrasp, het zout en de peper erdoor. Meng dan de overige boter erdoor en serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 304 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4851357