Tomatosaltsa me Ouzo
tomatensaus met ouzo
Ingrediënten:
1400 gr tomaten
2 rode uien
5 teentjes knoflook
125 ml ouzo
2 eetl petimezi
175 ml witte wijn
1 steranijs
4 piment
2 laurier
1 takje rozemarijn
1 rode lombok, gedroogd
2 eetl balsamico azijn
1 theel zout
1 theel peper
1 eetl oregano
1 sinaasappelschil, geraspt
3 eetl olijfolie
Bereiding:
Snijd de uien en de knoflook fijn. Hak de tomaten fijn. Verhit in een pan de olie en bak de uien op laag vuur goudbruin. Voeg dan de knoflook toe en meng goed en bak bak nog voor 2 minuten.
Voeg dan langzaam de ouzo toe en meng goed. Vervolgens de petimezi toevoegen en meng goed. Voeg de tomaten toe en breng het aan de kook. Dan de wijn toevoegen en breng aan de kook. Voeg het water toe en als het geheel kookt dan op laag vuur de sinaasappel rasp, de steranijs, de piment, de laurier, de rozemarijn, de lombok, het zout, de peper en de balsamico en laat het geheel afgesloten en op laag vuur 60 minuten sudderen.
Verwijder dan de steranijs, de piment, de laurier, de rozemarijn en de lombok en meng de oregano erdoor en laat het 1 minuut sudderen. Serveer.