logo

Recente Reacties

Kakavia
vissoep


Ingrediënten:
1500 gr visafval (koppen en graten)
1250 gr visfilets
2 citroenen (sap)
2 wortelen
1 stengel bleekselderij
2 aardappelen
6 sjalotten
3 teentjes knoflook
6 tomaten
250 ml witte wijn
1 theel peper
zout naat smaak
2100 ml water
2 laurierblaadjes

Garnering:
geroosterd brood
3 takjes peterselie, gehakt

Bereiding:
Verhit het water in een pan en voeg daar het visafval aan toe samen met het zout en de laurierblaadjes en laat dit zachtjes tenminste 1 uur sudderen en zeef het daarna. Besprenkel de vis met het citroensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Snijd de wortelen, de bleekselderij, de tomaten, de sjalotten en de knoflook in kleine plakjes. Snijd de aardappelen in kleine blokjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de overige groenten toe en laat dit 5 minuten zachtjes bakken. Giet dat de wijn toe en laat dit zachtjes inkoken. Giet dit vervolgens bij de bouillon en voeg de visfilets toe en laat dit nog zachtjes sudderen totdat de vis gaar is. Meng dan het zout, de peper en 2 eetl citroensap erdoor.
Leg het brood in een bord, bestrooi het met peterselie en schep de soep erover en serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 63 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4771920