Kastanosoupa
soep van kastanjes en groenten
Ingrediënten:
50 kastanjes
4 eetl boter, ongezouten
1 venkel
3 prei, witte deel
3 teentjes knoflook
1 aardappel
250 ml ouzo
3000 ml kippenbouillon
1 theel zout
1 theel peper
125 ml room
4 eetl olijfolie
water
Garnering:
125 gr Griekse yoghurt
bieslook
roze peperkorrels
Bereiding:
Snijd de venkel fijn. Snijd de prei fijn. snijd de knoflook fijn. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. Verhit in een pan het water en voeg de kastanjes toe en kook deze voor 3-5 minuten en schil deze daarna.
Verhit in een pan 2 eetl boter samen met 2 eetl olie en fruit de venkel, de prei en de knoflook totdat deze zacht zijn geworden. Voeg dan de aardappel en de kastanjes toe en meng goed. Dan de ouzo toevoegen en kook totdat de alcohol is verdampt.
Vervolgens de bouillon toevoegen en kook op laag vuur voor 40 minuten. Pureer daarna de inhoud en voeg het zout en de peper toe. Breng het daarna weer aan de kook en voeg al roerend de room toe en de overige boter.
Schep de soep in kommen en verdeel de yoghurt erover. Besprenkel het met de overige olie en garneer het met de bieslook en de peperkorrels.