Arní Exohikó
lamsvlees uit de oven op plattelandswijze bereid
Ingrediënten:
1500 gr lendestukken (lam)
500 gr doperwten
12 krieltjes
6 tomaten
175 gr dodoni kasseri kaas
6 vellen bladerdeeg
5 takjes peterselie
zout naar smaak
peper naar smaak
boter
olijfolie
bakpapier
Bereiding:
Ontvel de tomaten en hak de peterselie fijn. Snijd de kaas in 6 stukken Verhit 2 eetl boter in en pan en bak hierin de lendestukken halfgaar. Verhit in een pan 2 eetl boter en bak hierin de krieltjes en de tomaten. Wrijf de bladerdeeg in met boter. Schep op het bladerdeeg een lendestuk, 2 eetl erwten, 1 tomaat en 1 stuk kaas en 2 krieltjes. Bestrooi het met peper, zout en peterselie en rol het daarna op. Leg de rolletjes in een bakblik en besprenkel het met olijfolie.Leg vervolgens een stuk bakpapier erop. Bak de rolletjes vervolgens voor 1 uur in de oven op 170graden.