Chirino me kidonia
varkensvlees met kweepeer
Ingrediënten:
1000 gr varkensvlees
3 kweeperen
225 ml rode wijn
225 ml water
5 sjalotjes
1 eetl suiker
4 eetl boter
2 laurier blad
1 kaneelstokjes (6-7 cm)
4 kruidnagels
1 theel zout
1/2 theel peper
5 eetl olijfolie
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 3 cm. Snijd de sjalotjes fijn. Maak de kweepeer schoon en snijd deze in 6 partjes. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes voor 2 minuten. voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin.
Dan de wijn toevoegen en meng goed. Vervolgens het water, de kaneel, de kruidnagels, de laurier, het zout en de peper toevoegen en kook op laag vuur en afgesloten het vlees in 90 minuten vrijwel gaar.
Verhit in een pan de boter en bak de kweeperen in 20 minuten zacht. Dan de suiker over strooien en bak het nog 2 minuten totdat de sukker gesmolten is. Voeg het toe aan het vlees en laat het nog 45 minuten zachtjes en afgesloten sudderen.