Arnaki yemisto
gevulde lamsbout
Ingrediënten:
2000 gr lamsbout (ontbeend)
1 theel zout
2 theel peper
4 eetl boter
1 citroen (sap)
250 gr lamsgehakt
1/4 theel kaneel
2 eetl peterselie (gehakt)
1 eetl munt (gehakt)
500 ml vleesbouillon
75 gr rijst
4 sjalotten
keukengaren
Bereiding:
Bestrooi het vlees met het zout en de peper. Wrijf het vlees in met 2 eetl boter en het citroensap. Snijd de sjalotten fijn. Verhit de boter en bak het lamsgehakt rul. Voeg dan de sjalotten, de rijst en de kaneel en bak dit 5 minuten. Dan de peterselie, de mubnt en 5 eetl bouillon toe en laat dit 15 minuten sudderen totdat het vocht vrijwel is verdwenen.
Schep het vleesmengsel over het vlees en rol dit op en bind het vast met keukengaren. Leg de bout in een ovenschaal en giet de rest van de bouillon erbij. Rooster het vlees voor 15 minuten op 220 gr en laat het daarna nog 2 uur nagaren op 160 graden.