Katsikaki Riganato
lamsvlees uit de oven
Ingrediënten:
2500 gr lamsvlees (met bot)
11 teentjes knoflook
11 takjes oregano (blaadjes)
1 citroen, geraspt
2 theel peper
3 theel zout
1250 gr aardappel
2 eetl oregano
225 ml witte wijn
1 citroen, sap
175 ml olijfolie
Bereiding:
Kerf het vlees in. Wrijf of maal de knoflook, de oregano, de citroenrasp, 1 theel peper, 1 theel zout en 1 eetl olie fijn tot een pasta. Vul de gemaakt insneden met deze pasta.
Snijd de aardappelen in blokjes en meng dit met 7 eetl olie, de oregano, de rozemarijn, 1 theel zout en 1/2 theel peper.
Wrijf het vlees in met de overige olie, het zout en de peper. Leg het vlees in een grote ovenschaal en leg de aardappelen er omheen en voeg de wijn toe.
Dek de schaal af en bak het in de oven op 190gr voor 2 1/2 uur. Haal de deksel van de pan en laat het nog 15 minuten bruin worden. Meng dan het citroensap erdoor. Laat het geheel nog 15 minuten rusten voor het serveren.