Katsikaki sto Tsikali me Maratho
gestoofd lamsvlees met venkel
Ingrediënten:
900 gr lamsvlees/geitenvlees met bot (schouder)
400 gr wilde venkel (anders 2 venkel + bosje dille)
10 lente-ui
4 teentjes knoflook
175 ml witte wijn, droog
1 theel peper
1 theel zout
1/4 theel suiker
1 1/2 citroen, sap
5 eetl olijfolie
water
Bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Snijd de lente-ui en de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom bruin en schep het uit de pan.
Voeg dan de lente-ui en de knoflook toe en bak deze zacht. Dan het vlees weer toevoegen samen met de wijn. Als de alcohol verdampt is, dan het water toevoegen zodat het vlees net onder staat. Meng dan het zout en de peper erdoor.
Breng het afgesloten aan de kook en kook dan op laag vuur het vlees in 2 uur gaar. Na 60 minuten de venkel en het citroensap toevoegen.
Indien gewone venkel gebruikt wordt deze fruiten met de knoflook en de dille toevoegen na 60 minuten stoven.