Kotopoulo Yiahni me Bamiyes
kip met okra in tomatensaus
Ingrediënten:
1 zware kip (2000 gr)
2 rode uien
3 teentjes knoflook
400 gr polpa/gehakte tomaten
2 laurier blaadjes
450 gr okra (anders sperziebonen of kousenband)
4 eetl rode wijnazijn
3 takjes oregano
1 theel zout
1 theel peper
7 eetl olijfolie
water
Bereiding:
Snijd het stevige topje van de okra af. Besprenkel het met de azijn en laat dit 15 minuten marineren. Spoel daarna af. Snijd de kip in stukken, snijd de uien en de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en bak de kip rondom bruin en zet apart. Voeg de uien en de knoflook toe en bak deze glazig. Voeg dan de kip weer toe.
Vervolgens de okra, de tomaten, de laurier, de oregano, het zout en de peper toevoegen en meng goed. Dan het water toevoegen (halverwege) en breng aan de kook. Dan op laag vuur en afgesloten verder stoven totdat de kip en de okra gaar zijn geworden. Serveer.