Dolmadakia
gevulde wijnbladeren
Ingrediënten:
500 gr wijnbladeren
250 ml olie
250 ml water
bord
water
ingrediënten vulling:
3 uien
150 gr rijst
2 eetl fijngehakte dille
2 eetl fijngehakte peterselie
1/4 theel jinten
1/4 theel kruizemunt
3 limoenen, sap
250 ml water
1/2 theel peper
1/2 theel zout
200 ml olie
Bereiding:
Was de bladeren en maak deze schoon. Verhit in een pan het water en kook de bladeren voor 5 minuten, daarna goed uitlekken. Snijd de uien fijn. Meng de ingrediënten voor de vulling goed door elkaar. Schep een lepel van de vulling op een wijnblad en vouw deze dicht als een pakketje/rolletje/ Leng de rolletjes in een pan en giet daarop de olie en het water. Leg op de pakketjes/rolletjes een bord. Kook de pakketjes/rolletjes totdat het water vrijwel is ingekookt.