Fregula con arselle
fregula met venusschelpen
Ingrediënten:
100 gr fregula pasta (anders couscous/risotto)
1000 gr venusschelpen/kokkels/mosselen
3 teentjes knoflook
2 eet tomatenpuree
1500 ml water
zout
1 bosje peterselie, gehakt
7 eetl olijfolie
Bereiding:
Maak de kokkels schoon. Leg deze in water met zout en laat het tenminste 1 uur staan. Giet daarna af. Verhit een pan en voeg de kokkels toe en stoom deze open. Schep de kokkels uit de pan en zeef het achtergebleven water.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 2 minuten en schep deze uit de pan. Voeg dan de tomatenpuree toe en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook.
Als het vocht wat is ingedikt, dan de kokkels, het gezeefde vocht en de peterselie toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de fregula toevoegen en kook het gaar. Serveer.