Baccalà con cipolle
gestoofde kabeljauw met ui
Ingrediënten:
750 gr kabeljauw
400 gr tomaten, gepeld
1 grote ui, wit
2 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel peper
2 takjes peterselie, gehakt
olijfolie
bloem
Bereiding:
Snijd de kabeljauw in blokjes van 5 cm en bestuif deze met de bloem. Snijd de ui in dunne plakjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Verhit in een pan voldoende olie en fruit de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de kabeljouw toe en bak deze in 5 minuten goudbruin en zet apart. Verhit in een pan 3 eetl olie en bak de ui goudbruin en voeg dan de tomaten, het zout en de peper toe en laat het 15 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de kabeljauw toe en laat het nog 10 minuten sudderen. Strooi dan de peterselie erover en serveer.