logo

Coniglio in porchetta
gestoofd konijn met ham


Ingrediënten:
1 konijn
200 ml azijn
200 gr prosciutto crudo / rauwe ham, plakjes
100 ml witte wijn, droog
2 teentjes knoflook
salie, naar smaak
rozemarijn, naar smaak
wilde venkel, naar smaak
1 theel zout
1 theel peper
3 eetl olijfolie
25 gr boter
water

Bereiding:
Maak de konijn schoon en ontbeen het. Laat het daarna voor tenminste 1 uur liggen in water met de azijn en spoel het daarna af en dek droog.
Hak de salie, de rozemarijn, de venkel en de knoflook fijn en vul het konijn met de helft van het mengsel. Strooi het zout, de peper over de konijn en wikkel de konijn in met de ham. Dan de overige kruiden erover strooien.
Bind het konijn strak vast met keukendraad. Verhit in een pan de olie met de boter en bak het konijn rondom bruin. 
Voeg dan de wijn toe en bak totdat de alcohol verdampt is. Dan op laag vuur en afgesloten 90 minuten stoven totdat het gaar is geworden. Snijd het vlees daarna in plakjes.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 64 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4734308