logo

Recente Reacties

logo

Paella de marisco
paella met zeevruchten


Ingrediënten:
300 gr bomba rijst
5 garnalen
2 tomaten
1 inktvis
9 kokkels/mosselen
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
0,1 gr saffraan
1/2 theel zout
1 citroen, partjes
3 eetl olijfolie

Ingrediënten bouillon:
400 gr gambas
1500 ml water
1 wortel
1 prei
1 theel zout
3 eetl olijfolie

Bereiding:
Maak de gambas schoon en bewaar de kop. Snijd de wortel en de prei in stukken. Verhit in een pan de olie en bak de koppen voor 5 minuten. Voeg dan de wortel en de prei toe en dan het water en het zout en laat het zachtjes koken voor 35 minuten. Zeef daarna de bouillon.

Maak de kokkels/mosselen schoon. Verhit een pan met wat water en voeg de kokkels/mosselen toe en kook/stoom totdat de schelpen opengaan en zet apart.
Maak de garnalen schoon en snijd de inktvis in stukjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes.

Verhit in een pan de olie en bak de garnalen gaar en zet apart. Dan de inktvis toevoegen en bak deze gaar en zet apart. Vervolgens de sjalotjes toevoegen en bak deze goudbruin. Dan de tomaten toevoegen en meng goed en bak totdat het vocht is geabsorbeerd. Dan de kokkels/mosselen toevoegen en meng goed. Schep de rijst erdoor en vervolgens de knoflook, de saffraan, het zout en 600 ml bouillon (rijst moet onder staan) en voeg de garnalen en de inktvis toe.

Kook het daarna in 15 minuten gaar. Als het vocht vrijwel is geabsorbeerd dek dan de pan af en totdat het vocht volledig is geabsorbeerd. Serveer het met de partjes citroen.

  

Add comment

Submit

Who is online

We have 47 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4890915