Albóndigas de Ternera con Manzana
gehaktballetjes met appelsaus
Ingrediënten:
600 gr gehakt (kalf)
2 teentjes knoflook
1 appel
2 sjalotjes
1 ei
1/2 theel zout
1 theel peper
1 takje peterselie
1 eetl bloem
olijfolie
Ingrediënten saus:
4 appels
2 eetl sherry (fino)
2 eetl citroensap
1/4 theel zout
1/4 theel peper
5 eetl water
Bereiding:
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Hak de appel, de sjalotjes, de knoflook en de peterselie fijn en meng dit met het gehakt, het ei, de peper, het zout en de bloem en vorm een homogene massa.
Vorm van het mengsel kleine balletjes. Verhit in een pan voldoende olie en bak de balletjes goudbruin en laat deze daarna uitlekken.
Bereiding saus:
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Hak de appels fijn. Verhit in een pan alle ingrediënten en kook de appels zacht (eventueel wat water toevoegen). Wrijf of maal het daarna fijn tot een saus.
Schep de saus over de balletjes en serveer.