Almejas con Habas
Venusschelpen met tuinbonen
Ingrediënten:
500 gr venusschelpen anders kokkels/mosselen
500 gr tuinbonen
4 ansjovisfilets
1 theel kappertjes
1 eetl sherryazijn
1 theel djion mosterd
175 ml water
1 takjes peterselie
4 takjes bieslook
3 munt blaadjes
1 theel zout
`1 theel peper
3 eetl olijfolie
250 ml water
Bereiding:
Wrijf of maal de ansjovis fijn tot een pasta en meng dit met de olie, de azijn, de mosterd, de kappertjes, het zout en de peper tot een homogene massa. Hak de peterselie, de bieslook en de munt fijn.
Maak de schelpen schoon. Verhit in een pan het water samen met de schelpen en kook deze gaar (verwijder de schelpen die niet open zijn). Verhit in een pan water en kook de tuinbonen gaar en giet af.
Meng de bonen met de schelpen en de kruiden. Meng dan het ansjovis mengsel erdoor en serveer.