Carne de vaca con Tomate
gestoofd rundvlees met tomaat
Ingrediënten
1000 gr rundvlees
5 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 laurier blaadjes
125 ml water
225 ml sherry (fino)
250 gr polpa/passata/gezeefde tomaat
1 theel zout
1 theel peper
1/4 theel nootmuskaat
10 eetl olijfolie
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en voeg het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert. Dan de sjalotjes en de knoflook toevoegen en bak het op laag vuur en afgesloten voor 10 minuten.
Dan de polpa, de laurier, de sherry, het water en de nootmuskaat toevoegen en laat het op laag vuur en afgesloten sudderen totdat het vlees gaar is geworden. Meng dan het zout en de peper erdoor en serveer.