logo

Recente Reacties

Pollo en escabeche con vino blanco
met wijn ingelegde kip


Ingrediënten:
375 gr kippendijen
5 teentjes knoflook
1 ui
1 rode lombok
2 laurier blaadjes
125 ml azijn
4 eetl witte wijn
1 theel paprikapoeder
5 zwarte peperkorrels
1/2 theel zout
4 eetl olijfolie

Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Snijd de ui in dunne plakjes en plet de knoflook.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees goudbruin. Voeg daarna de ui en de knoflook toe en meng goed.
Vervolgens de lombok, de peper en de laurier toevoegen en bak het geheel voor 3 minuten. Dan de wijn toevoegen en kook het totdat de alcohol is verdampt. Meng dan de paprika en de azijn erdoor en kook het op laag vuur voor 30 minuten totdat de kip gaar is geworden (eventueel wat water toevoegen). 
Laat het daarna afkoelen en serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 162 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4889936