Risotto me Avgolemonou
avgolemono risotto
Ingrediënten:
230 gr risotto rijst
100 gr erwten
4 lente-ui
2 teentjes knoflook
2 eetl boter, ongezouten
2 grote eierdooiers
1500 ml bouillon
5-6 eetl citroensap
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl olijfolie
Bereiding:
Snijd de lente-ui in dunne plakjes en hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de bouillon.
Klop de dooiers op en meng dan al kloppend langzaam het citroensap erdoor. voeg dan al kloppend 475 ml van de bouillon toe en klop het geheel tot een homogene massa.
Verhit in een pan de boter met de olie en fruit de lente-ui zacht. Meng dan de knoflook erdoor . Voeg dan de rijst toe en meng goed. Dan op middelhoog vuur langzaam de bouillon toevoegen. Voeg pas meer bouillon toe als het eerdere geabsorbeerd is. Meng de erwten erdoor. Kook de rijst al dente. Meng dan het zout en der peper erdoor.
Verwarm op laag vuur al kloppende de avgolemono en voeg het langzaam en roerend toe aan de risotto. Als het gaat indikken serveer.