Firinda Domates
Gestoofde tomaten
Ingrediënten:
6 tomaten
zout
2 sjalotten
100 gr boter
100 gr rundergehakt
3 eiwitten
2 eidooiers
125 gram kasarkaas
2 eetl bloem
100 ml melk
peper en zout naar smaak
Bereiding:
Snijd een klein kapje van de tomaten af en hol deze uit. Bestrooi de binnenkant met wat zout en laat deze met de openkant naar benenden uitlekken. Snijd de sjalotten fijn. Verhit in een 50 50 gr boter en fruit de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Meng de eiwitten en dooiers door het gehakt gevolgd door 100 gr kaas. Vul de tomaten met het gevormde mengsel.
Verhit 50 gr boter en meng de bloem erdoor en roer voorzichtig de melk erdoor. Laat de saus genoeg indikken en breng het op smaak met zout en peper. Giet de saus over de tomaten en bestrooi het geheel met de kaas en stoof de tomaten in 20 minuten gaar in een oven op 180gr.