Gevulde zomergroenten
Ingrediënten:
150 gr rijst
2 sjalotten
1 eetl olijfolie
300 ml water
35 gr pijnboompitten
75 gr rozijnen
zout en peper naar smaak
1 eetl gehakte dille
8 tomaten
4 kleine paprika's (Turks)
Bereiding:
Was de rijst goed en laat deze vervolgens uitlekken. Snijd de sjalotten fijn. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de sjalotten voor 2 minuten en voeg dan de rijst toe en bak deze 1 minuut mee. Dan het water toevoegen en de rijst in 20 minuten gaar laten worden. Voeg de pijnboompitten, peper en zout en de rozijnen toe en laat de rijst daarna afkoelen. Meng door de afgekoelde rijst het dillegroen. Snijd van de tomaten een kapjes af en hol de tomaten uit. Vul de tomaten met de rijst. blancheer de paprika's voor 3 minuten en halveer deze. Vul de helften ook met het rijstmengsel en serveer dan de gevulde tomaten en paprika's