Levrek firin
gevulde baars
Ingrediënten:
1 baars (900 tot 1350 gr)
11/2 theel zout
2 eetl citroensap
2 eetl boter
Ingrediënten vulling:
2 eetl olijfolie,
1 sjalot, fijngehakt
4 eetl selderijblaadjes, fijngehakt
2 eetl peterselie, fijngehakt
4 eetl paneermeel
1 theel zout
1/2 theel zwarte peper
1 eetlepel citroensap
Ingrediënten saus:
2 eetl olijfolie
1 middelgrote ui, fijngehakt
1 groene paprika, in ringetjes gesneden,
4 tomaten, ontveld en in partjes
1/2 theel zout
1/8 theel cayennepeper
1/8 theel basilicum
1/8 theel suiker
1 eetl citroensap,
2 eetl water,
2 eetl peterselie, gehakt
Bereiding:
Maak de baars schoon en wrijf het in met het zout en het citroensap. Verhit in een koekenpan de olie en fruit de sjalot voor 2 minuten. Voeg dan de selderij en peterselie erbij en fruit dit 2 minuten. Roer de paneermeel, het zout, de peper en het citroensap er goed door. Laat dit afkoelen. Vul de baars en maak hem dicht met prikkers. Besmeer een ovenschaal met boter en bak de vis op 175° C 30 minuten of tot de vis gaar is. Verhit in een pan de olie voor de saus en fruit de ui 2 minuten. Bak de groene paprika en de tomaten nog 3 minuten mee. Voeg het zout, de cayennepeper, de basilicum, de suiker, het citroensap en het water toe en breng het aan de kook. Laat de saus een paar minuten inkoken. Roer de peterselie erdoor. Giet de saus over de vis en serveer.