logo

Kuzu Etli Bamya
Lamsvlees met okra


Ingrediënten:
800 gr lamsbout
24 okra's
8 tomaten
4 theel tijm
1 ui
zout en peper naar smaak
olijfolie
bakpapier

Bereiding:
Snijd het vlees in acht plakken en verwijder het bot. Blancheer de okra's. Snijd de tomaten fijn en de ui in dunne plakjes. Wrijf het vlees in met het zout, de peper en 1/2 theel tijm per plakje vlees.
Verhit in een pan wat olie en bak hierin het vlees rondom bruin en schep deze daarna uit de pan. Doe hetzelfde met de uienringen. Knip uit het bakpapier 8 grote vierkanten. Leg op elk vierkant 1 lamsschijf met daarop een uienring, drie okra's en wat tomatenstukjes. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en vouw de pakketjes dicht. Bak het vlees verder gaar gedurende 60 minuten in een op 190 gr voorverwarmde oven.

Add comment

Submit

Who is online

We have 42 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4777829