Sjisj-kebap
ingrediënten:
700 gr lamsvlees
2 eetl olijfolie
1 citroen (sap)
2 uien
3 teentjes knoflook
1 takje tijm
2 laurierblaadjes
250 gr langkorrelige rijst
8 sjalotten
1 rode paprika
1 groene paprika
1 aubergine
8 kleine tomaatjes
1 eetl rozijnen
1 eetl geschaafde amandelen
500 ml water
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de uien en de knoflook fijn, de paprika's in stukjes en de aubergine in plakjes. Meng 1 eetl olie met het citroensap, de knoflook, de tijm, de laurier en de helft van de uien. Marineer het vlees hiermee voor tenminste 2 uur. Rij het vlees aan pennen afgewisseld met sjalotten, stukjes paprika en tomaatjes. Rooster het vlees vervolgens boven een houtskoolvuurtje en bedruppel het met de marinade. Serveer het met pilav.
Maak de pilav als volgt: Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit hierin de ui, de rijst, wat reepjes paprika totdat de rijst glanst. Voeg dan het water, de amandelen en de rozijnen toe en kook de rijst langzaam gaar.