Fanouropita
kruidencake
Ingrediënten:
900 gr zelfrijzend meel
1 theel kaneel
1 theel kruidnagel
1 theel nootmuskaat
1 theel bakpoeder
2 sinaasappel, geraspt (schil)
175 gr suiker
400 ml sinaasappelsap
3 eetl sinaasappel likeur
200 gr rozijnen
200 gr walnoten, gehakt
150 ml olijfolie
Bereiding:
Meng in een kom de meel, de kaneel, de kruidnagel, de nootmuskaat en de sinaasappelrasp. Klop de olijfolie op met de suiker. Meng de sinaasappelsap met de bakpoeder en voeg dit toe aan de olie samen met de likeur en klop het tot een homogene massa. Meng dan het meel mengsel, de rozijnen en de walnoten erdoor.
Schep de massa in een ingevette taartvorm en bak de cake in een oven op 175 gr in 40 minuten gaar. Daarna nog 15 minuten laat afkoelen voor het serveren. Eventueel poedersuiker erover strooien.