Gamopilafo
bruiloft rijst
Ingrediënten:
1500 gr lamsvlees
2 rode uien
1 theel kaneel
500 ml witte wijn
600 gr polpa/passata/tomaten
3 laurier blaadjes
6 piment
1/2 theel piment poeder
1 kaneel stokje
1 theel zout
1 theel peper
300 gr rijst
150 ml olijfolie
water
Bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Snijd de uien en de tomaten fijn. Verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom bruin en schep het uit de pan.
Voeg dan de uien toe en bak deze op laag vuur zacht en glazig. Voeg dan de kaneel en de piment toe en meng goed.
Vervolgens het vlees en de wijn toevoegen. Dan de polpa, de laurier, de piment, de kaneel, het zout, de peper en het water toevoegen (net niet onder) en kook het afgesloten en op laag vuur totdat het vlees gaar is geworden. Schep dan het vlees, de kaneel en de piment uit de pan en voeg de rijst toe en kook deze gaar. Schep het vlees erop en serveer.