logo

Recente Reacties

Spanakopita me Feta
taart van spinazie met feta


Ingrediënten:
1 recept Spitiko Phyllo
2 rode uien
6 lente-ui
900 gr spinazie
25 gr dilkle
25 gr munt
25 gr peterselie
300 gr feta
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel nootmuskaat
75 gr trahana
200 ml olijfolie

Bereiding:
Snijd de uien en de lente-ui fijn. Hak de dille, de munt en de peterselie fijn. Verkruimel de feta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en bak de ui en de lente-ui zacht en glazig. Zet apart. Hak de spinazie en voeg het toe aan de pan en bak deze zacht. Laat de spinazie uitlekken en voeg het toe aan de uien. Meng dan de trahana, de dille, de munt, de peterselie, het zout, de feta, de peper en de nootmuskaat erdoor.
Verdeel het filo deeg in 4 porties en rol deze dun uit. Bekleed een ronde ovenschaal/taartvorm met een vel filodeeg en kwast deze in met olijfolie. Spreid daarover wat van het spinazie mengsel en herhaal dit.
Bak het daarna voor 50 minuten in een oven op 175gr totdat het gaar en bruin is geworden. Serveer afgekoeld.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 165 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4889938