Saltsa Ntomatas me Kanella
tomatensaus met kaneel
Ingrediënten:
2 uien
5 teentjes knoflook
1400 gr passata/polpa
175 ml witte wijn
1 kaneel stokje
8 piment
12 theel nootmuskaat
1/8 theel cacao poeder
5 gedroogde paddenstoelen
2 laurier blaadjes
2 eetl petimezi, anders honing
2 eetl balsamico
475 ml water
1/2 theel zout
1 theel peper
4 eetl olijfolie
Bereiding:
Snijd de ui en de knoflook fijn. Pureer de paddenstoelen. Verhit in een pan de olie en bak de uien op laag vuur goudbruin. Voeg dan de knoflook toe en bak la roerend voor 3 minuten. Dan de paddenstoelen en de cacao toevoegen en bak al roerend voor 2 minuten.
Dan de passata, de wijn, de kaneel, de piment, de nootmuskaat en de laurier toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Voeg dan het water toe en breng het op laag vuur aan de kook. Dan het zout en de peper toevoegen en kook op laag vuur en afgesloten voor 45 minuten totdat de saus is ingedikt. Meng dan de petimezi en de balsamico erdoor. Verwijder de piment en het kaneelstokje. Serveer.