logo

Yeeros me Manitari
gyros van paddenstoelen


Ingrediënten:
450 gr portobello paddenstoelen
5 teentjes knoflook
5 takjes peterselie
250 gr Griekse yoghurt
1 theel oregano
1 theel peper
2 tomaten
1 rode ui
1 rode lombok
1/2 theel zout
6 pita broodjes
olijfolie

Bereiding:
Snijd de paddenstoelen in dunne reepjes. Hak de knoflook, de peterselie en de lomboks fijn. Snijd de ui enb de tomaat in dunne plakjes.
Meng in een kom de yoghurt met de helft van de knoflook, de peterselie, de helft van het zout en 1 eetl olie. Koel het daarna in de koelkast.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de paddenstoelen zacht en al dente. Meng dan de overige knoflook, de oregano, het overige zout en de peper erdoor en bak het voor 2 minuten en zet apart.
Wrijf de pita broodjes in met wat olie en rooster deze op een grillpan goudbruin. Snijd de broodjes daarna open en verdeel de paddenstoelen, de tomaten, de ui en de yoghurt erover. Strooi de lombok erover en rol het op en serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 36 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4851409