Kokoras Krasatos
haan/kip gestoofd in wijn
Ingrediënten:
1 zware haan of kip (2250 gr)
1 kippenlever
2 rode uien
3 wortelen
400 gr tomaten
1 kaneelstokje
5 takjes basilicum
2 takjes salie
2 laurier blaadjes
250 ml rode wijn
175 gr rijst
1 theel zout
1 theel peper
1 citroen, sap
7 eetl olijfolie
water
Ingrediënten:
Snijd 1 ui fijn en de wortelen in grove stukken. Hak de tomaten fijn. Hak de lever fijn. Leg de kip in een pan samen met de hele ui,m de wortelen, 4 eetl olie, 1/2 theel zout, 1'2 theel peper en voeg zoveel water toe dat de kip 2 vingerkootjes onder staat. Breng het daarna aan de koop en kook het daarna op laag vuur totdat de kip gaar is geworden.
Schep de kip uit de pan en snijd deze in stukjes. Bewaar de bouillon. Verhit in een pan 3 eetl olie en voeg de ui toe en bak deze glazig. Dan de kip, de tomaten, de kaneel, de basilicum, de salie en de laurier toevoegen en meng goed. Vervolgens de wijn toevoegen en kook het geheel op laag vuur nog 25 minuten.
Verhit in een pan de bouillon samen met de lever en breng aan de kook en kook op laag vuur totdat de lever halfgaar is geworden. Voeg dan de rijst, het zout en peper toe en kook de rijst op laag vuur en halfgesloten verder gaar en totdat de bouillon is ingedikt. Meng dan het citroensap erdoor.
Serveer de kip en de rijst/bouillon in 2 verschillende kommen.