logo

Recente Reacties

Kokinisto
runderstoofpot in een rode saus


Ingrediënten:
2250 gr rundvlees
2 rode uien
1 venkel
2 wortelen
7 teentjes knoflook
500 ml rode wijn
425 gr tomaten, gehakt
12 pruimen
1 sinaasappel
4 laurier
1 kaneel stokje
10 piment
4 salie blaadjes, gedroogd
10 takjes tijm
2 theel zout
2 theel peper
3 eetl balsamico azijn
3 eetl petimezi
3 eetl honing
2 eetl tomatenpuree
275 gr griemeel bloem
olijfolie
water

Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de uien grof en de knoflook fijn. Snijd de venkel fijn en de wortel in repen. Hak 4 pruimen fijn. Pel de sinaasappel en snijd deze in partjes.
Wentel het vlees door de bloem. Verhit in een pan 125 ml olie en bak het vlees rondom bruin en zet apart.
Verhit in een pan 125 ml olie en fruit de ui en de venkel zacht en glazig. Meng dan de wortel en de knoflook erdoor. Voeg dan het vlees toe en meng goed. Vervolgens de wijn toevoegen en kook totdat de alcohol is verdampt. Dan de tomaten, de pruimen, de sinaasappel, de laurier, de kaneel, de piment, de salie, de tijn, het zout en de peper toevoegen en meng goed. Dan zoveel water toevoegen dan het vlees net onderstaat en breng het aan de kook. Vervolgens op laag vuur 2 uur laten sudderen totdat het vlees gaar begint te worden. Meng dan de balsamico, de petimezi en de honing toe en laat het geheel nog 15 minuten sudderen. Meng dan de overige pruimen en de tomaten puree erdor en kook nog 15 minuten totdat het vlees gaar is geworden. Serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 201 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4889972