Spanakopita
spinazietaart
Ingrediënten:
750 gr spinazie
3 sjalotten
75 ml melk
6 takjes peterselie
6 takjes dille
4 eetl boter
2 eieren
175 gr feta
1 theel peper
1/2 theel zout
6 fyllo vellen
Bereiding:
Hak de peterselie en de dille fijn. Snijd de sjalotten fijn. Klok de eieren op en snijd de feta in stukken. Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotten voor 2 minuten. Vervolgens de spinazie, de peterselie, de dille, de peper en het zout toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht vrijwel is verdwenen. Meng de melk erdoor en laat het afkoelen. Dan de eieren en de feta er door mengen.
Vet een ovenschaal in en de fyllovellen erin. Schep het spinazie mengsel erop en dek het af met de overige fyllovellen. Sprenkel het met gesmolten boter en bak het vervolgens in 45 minuten gaar. Laten afkoelen en serveer.