logo

Carciofi alla napoletana 
artisjokken op Napolitaanse wijze


Ingrediënten:
5 artisjokken
125 gr zwarte lijven
25 gr kappertjes
2 teentjes knoflook
1 rode rawit/lombok
1 citroen, sap
water
1 takje peterselie
1/2 theel zout
6 eetl olijfolie

Bereiding:
Maak de artisjokken schoon en snijd deze daarna in partjes. Leg de artisjokken in het water samen met het citroensap. Hak de knoflook en de rawit fijn. Snijd de peterselie fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de rawit voor 1 minuut. Voeg dan de olijven en de kappertjes toe en bak het voor 2 minuten. Dan de artisjokken en 350 ml water toevoegen en kook het in 35 minuten en afgesloten gaar.
Verwijder de deksel en voeg de peterselie en het zout toe en serveer als het vocht is verdampt.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 80 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4771940