Patellette
pasta driehoekjes met pancetta
Ingrediënten:
300 gr bloem
150 gr maismeel
300 gr pancentta
500 gr tomaten
250 ml water
1 ui
1 theel zout
100 gr pecorino, geraspt
4 eetl olie
water
Bereiding:
Meng de bloem, het maismeel, het zout en het water tot een homogeen deeg en laat dit afgedekt tenminste 30 minuten rusten. Rol het daarna it en snijd het in stroken en daarna in kleine driehoekjes.
Snijd de ui in dunne plakjes en de pancetta in kleine blokjes. Snij of hak de tomaten fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui en de pancetta voor 5 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak deze zacht.
Verhit in een pan het water en kook de pasta al dente. Giet af en bewaar 200 ml van het kookvocht. Schep de pasta op een schaal en schep de saus erover en dan het kookvocht. Strooi de pecorino erover en serveer.