Spaghetti con le arselle
spaghetti met venusschelpen/kokkels
Ingrediënten:
200 gr spaghetti
350 gr venusschelpen/kokkels
2 teentjes knoflook
1 rode rawit/lombok
1 bosje cherrytomaatjes
225 ml witte wijn
1 bosje peterselie, gehakt
1/2 theel zout
1/2 theel peper
5 eetl olijfolie
water
Bereiding:
Maak de kokkels schoon en laat deze tenminste voor 1 uur in een kom water staan en ververs het water regelmatig, Verhit een pan met een beetje water en voeg de kokkels toe totdat de schelpen opengaan.
Hak de knoflook en de rawit fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit in een pan 3 eetl olijfolie en fruit de knoflook en de rawit voor 2 minuten. Voeg dan de tomaten en de kokkels toe samen met de peper en het zout en breng al roerend aan de kook. Voeg dan de wijn toe en meng goed.
Verhit in een pan het water met wat zout en kook de spaghetti al dente. Giet af en meng het met de kokkels en meng de peterselie erdoor. Besprenkel het met wat olie en serveer.