Zuppa di cavolo nero
palmkool soep
Ingrediënten:
400 gr cavolo nero / palmkool
250 gr gedroogde witte bonen
2 aardappelen
1 lente-ui
1 wortel
1 bleekselderij
1 laurier blad
250 gr tomatenpuree, ander passata/polpa
1/2 theel zout
1/2 theel peper
heet water
4 eetl olijfolie
Bereiding:
Week de bonen voor 12 uur in water en giet af. Snijd de bleekselderij, de wortel en de lente-ui fijn. Snijd de aardappel in kleine blokjes. Snijd de cavalo in reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bleekselderij, de wortel en de lente-ui voor 3 minuten. Voeg dan de laurier en de aardappelen toe en bak dit voor 4 minuten.
Vervolgens de tomaten, de bonen, de cavalo, de peper en het zout toevoegen aangevuld met water totdat het onder staat en kook het geheel op laag vuur in 2-3 uur gaar. Serveer.