Zuppa di ortiche e d'orzo
Brandnetel soep met gerst
Ingrediënten:
400 gr brandnetelbladeren
100 gr gerst
300 gr rundvleesbouillon
50 gr bacon
30 gr bieslook
1 eetl bloem
50 gr gerspte kaas (Parmigiano)
1 eetl olie
water
zout
Bereiding:
Verhit in een pan water met met zout en blancheer de brandnetels. Laat het daarna goed uitlekken en hak het fijn. Verhit in een pan voldoende water met zout en kook hierin de gerst voor 20 minuten. Giet het daarna af en laat het uitlekken.
Snijd de bacon en de bieslook fijn. Verhit in een pan de olie en bak de bacon goudbruin. Voeg dan de bieslook, de brandnetels en de bloem toe en meng goed en bak het voor 10 minuten. Voeg dan de bouillon toe en breng het al roerend aan de kook en meng dan de gerst en de kaas erdoor. Serveer.