Trota alla Valdostana
forel
Ingrediënten:
6 forellen
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1 sjalot
1 citroen
2 teentjes knoflook
1 bosje salie
1 bosje rozemarijn
100 gr rozijnen
1 eetl bloem
225 ml azijn
200 ml bouillon
2 eetl boter
olijfolie
zout en peper naar smaak
bereiding:
Snijd de wortel en de bleekselderij in kleine stukjes. Snijd de sjalot en de knoflook fijn.Verhit in een pan de olie en fruit de sjalot, de knoflook, de wortel, de bleekselderij samen met de rozemarijn, de salie en de peper en zout voor 3 minuten. Voeg de vissen toe en bak deze rondom bruim.
Voeg de azijn toe en laat deze verdampen. Rasp de citroen en voeg deze samen met de rozijnen toe. Voeg de bouillon en stoof de forellen gaar. Schep deze uit de pan.
Verhit in een pan de boter en meng de bloem erdoor. Schep dit mengsel bij de bouillon en meng dit goed. Schep de saus over de forellen en serveer.