Agnello alla molisana
Ingrediënten:
750 gr lamsvlees
3 uien
100 gr boter
1 eetl reuzel
1/4 theel nootmuskaat
3 eetl bloem
500 ml bouillon
500 ml witte wijn
5 ml witte azijn
5 ml brandy
3 eierdooiers
1 theel citroensap
zout en peper naa smaak
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en de uien fijn. Verhit in een pan de boter en de reuzel en bak hierin de uien voor 5 minuten en voeg het zout, de peper en de nootmuskaat toe. Wentel het vlees door de bloem en voeg het toe bij de uien en bak dit rondom bruin.
Voeg dan langzaam de bouillon toe gevolgd door de azijn en de brandy en laat het 1 uur zachtjes bakken. Schep het vlees uit de pan, zeef het kookvocht en meng dit met de eierdooiers en het citroensap tot een saus. Giet de saus over het vlees en zet dit nog voor 5 minuten in een oven op 180gr.