lamsschenkels met artichokken
een heerlijk gerecht, waarbij je het gewoon in de oven zachtjes kan laten doorsudderen en hoe lekkerder het wordt.
benodigdheden:
4 grote lamschenkels
12 artichokken ("geweekt" in citroenwater)
1 gesnipperde ui
10 tenen knoflook
zout en peper
2 eetlepels vers gesneden rozemarijn
5 eetlepels olijfolie
1/2 kop ontpitte hele zwarte olijven
1 kop witte wijn
1 kop kip of runderbouillon
1 kop tomatensaus
1/2 kop vers gesneden peterselie
bereiding
verwarm de over voor op 175gr. bestrooi het vlees met zout en peper en bak het bruin in een ovenschaal met olijfolie. Haal het vlees uit de pan.
Voeg in de pan de uitgelekt artichokken, uien, knoflook en rozemarijn en bak dit zachtjes voor 10 minuten totdat de groente zacht is geworden of bruin kleurt. Voeg de wijn, olijven, tomatensaus en bouillon toe en roer goed. Doe het vlees weer terug in de pan en bedek het vlees met de saus en groente. Deksel erop en laat het voor 2 uur zachtjes stoven in de oven.