Garbanzos con acelgas
kikkererwten met snijbiet
Ingrediënten:
600 gr kikkererwten, gekookt
1 bosje snijbiet
3 teentjes knoflook
250 gr tomaat
1 eetl piment
1/4 theel zout
2 sneetjes brood
olijfolie
Bereiding:
Plet de knoflook en de tomaat.Snijd de snijbiet in stukken/reepjes. Snijd het brood in stukken. Verhit in een pan 5 eetl olie en voeg de knoflook en het brood toe. Bak het voor 2 minuten en schep de knoflook uit de pan. Als het brood bruin is geworden zet het apart.
Voeg 2 eetl olie toe en voeg dan de piment en de tomaat toe en bak het als roerend voor 5 minuten. Voeg dan de knoflook en het brood toe en meng goed. Vervolgens de kikkererwten, het zout en de snijbiet toevoegen en kook het in 10 minuten verder gaar. Eventueel wat groentebouillon toevoegen tijdens het koken.